Технологичните гиганти Sony и Microsoft си партнират, за да внедрят възможностите за

...
Технологичните гиганти Sony и Microsoft си партнират, за да внедрят възможностите за
Коментари Харесай

Sony и Microsoft в партньорство за изграждане на камера с изкуствен интелект

Технологичните колоси Sony и Microsoft си партнират, с цел да внедрят възможностите за изкуствен интелект в най-новия чип за изображения на японската компания.

Голямото преимущество на новия модул е, че той има вграден личен процесор и памет, което му разрешава да проучва видео, използвайки технологиите на изкуствения разсъдък като Azure на Microsoft, само че в независима система, която е по-бърза, опростена и по-сигурна за работа от съществуващите способи.

Tехнологията ще бъде адаптирана за персонални устройства и дава обещание сериозен напредък при мобилната снимка, написа Bloomberg.

Вместо да генерира действителни изображения, AI чипът на Sony може да проучва видеото, което вижда, и да дава единствено метаданни за това, което има пред него - като споделя вместо да демонстрира какво е в неговата рамка на зрение. Тъй като не се изпращат данни до отдалечени сървъри, опциите на хакерите да прихващат чувствителни изображения или видеоклипове са фрапантно понижени, което би трябвало да помогне за понижаване на страховете за поверителността на данните.

Apple вече потвърди ефикасността на комбинирането на AI и изображенията за основаване на по-сигурни системи с биометричното си засвидетелствуване на Face ID, задвижвано от създадения от iPhone процесор Neural Engine по поръчка. Гугъл и Huawei Technologies Co., и Alphabet Inc. също са интегрирали AI силиций в своите смарт телефони, с цел да подкрепят обработката на изображения. Тези чипове на устройството съставляват това, което е известно като ръчно пресмятане: боравене със комплицирани задания за изкуствен интелект и машинно образование в по този начин наречената " външна страна (edge) на мрежата ", вместо да се изпращат данни през сървърите.

" Наясно сме, че доста компании създават AI чипове и ние не се опитваме да създадем нашите по-добри от другите ", споделя Хидеки Сомемия, старши общоприет управител на групата на систематичните решения на Sony. " Нашият фокус е върху това по какъв начин можем да разпределим AI изчисленията в цялата система, като вземаме поради разноските и успеваемостта. Периферните калкулации (без изпращане на данни през сървърите) са наклонност и в това отношение, това което правим е външна страна на периферията ".

Sony към този момент се радва на забележителна лидерска позиция като водещият международен снабдител на датчици за изображения.

Следващият му набор от клиенти може да са автомобилни производители.

AI-захранващият датчик на Sony е кадърен да записва видео с висока разграничителна дарба и по едно и също време да провежда анализ с изкуствения разсъдък със скорост до 30 фрагмента в секунда. Тази бърза реакция на микросекунди го прави евентуално подобаващ за потребление в колите, като средство, което да открива по кое време лидерът да вземем за пример заспива.
Източник: manager.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР